Heemtuin Rucphen doet in 2022 mee aan de Vlaamse Open Tuinendagen

In het laatste weekend van juni 2022 vinden de Vlaamse Open Tuinendagen plaats. Ook Heemtuin Rucphen heeft zich al ingeschreven voor deze 30e editie.  In heel Vlaanderen en het zuiden van Nederland zijn meer dan weer zo'n 150 tuinen extra geopend voor bezoekers. We verwachten heel wat Belgische bezoekers te mogen verwelkomen, maar hopelijk ook veel mensen uit onze eigen regio. De Heemtuin is op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022 geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Eind juni staat de Heemtuin in Rucphen maximaal in bloei. De akkers zijn bontgekleurd van de klaprozen, korenbloemen, bolderiken en gele ganzenbloemen. In het ven en de poelen bloeien waterlelies, gele plomp en wateraardbei en kwaken de kikkers. In de natte hei van het arm beekdal wacht het vleesetende plantje zonnedauw op een prooi. Op de hei en bij de Sijpeltjes bloeien de orchideeën en ook het kalkgrasland is een kleurige bloemenzee.

Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Naast de heemtuin kunnen zij ook terecht in het belevingsbos met onder andere een blotevoetenpad. De toegang voor volwassen bedraagt € 3,- en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnenkomen, onder begeleiding. Het terras is geopend en hier kunt u koffie, thee, frisdrank of een biologisch sapje bestellen.

 

Terug naar overzicht